Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. rujna 2020.

Općina za velike stvari: U Čačincima je završena energetska obnova zgrade sportskog doma, gradi se dječji vrtić, a tu je i vanjska teretana

U Čačincima je završena energetska obnova zgrade sportskog doma, vrijedna nešto više od milijun kuna. Projekt se sufinancirao sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o prostoru u kojem su smješteni nogometaši NK Mladost iz Čačinaca i Lovačka udruga iz Čačinaca. Energetskom obnovom poboljšat ćemo uvjete za boravak u prostoru doma. Radovi su uključivali i izmjenu krovišta, postavljena je vanjska ovojnica, stolarija, podovi…

U Čačincima ističu kako im je cilj bio stvoriti kvalitetne uvjete svim mještanima, pogotovo mladima da ostanu u Čačincima, ali i da se bave sportom. Prije početka radova, energetski razred zgrade sportskog doma u Čačincima je bio u razredu E, danas je on dospio do kategorije B. Ušteda toplinske energije trebala bi iznositi 62,19 posto. Prostore u Čačincima je obišao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Darka Žužaka, ravnatelja ŽUC-a Brune Perkeca, kao i načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa, njegovog zamjenika Alena Jurenca, načelnika Općine Crnac Matu Damjana, te Gorana Bušljete predsjednika NK Mladost Čačinci.

Inače, u blizini sportskog doma, u tijeku su radovi na dječjem vrtiću u Čačincima. To je jedan od 11 vrtića koji se na području Virovitičko-podravske županije grade sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Trenutno su otvorena četiri vrtića, u Gornjem Bazju, Ćeralijama, Sopju i Svetom Đurđu. Ovaj u Čačincima je vrijedan 5.800.000,00 kuna, a u njemu će mjesto, kada se otvori, pronaći 40-ero mališana.

Istodobno, Čačinčani su župana Androvića upoznali i s projektom Sports 4 All koji je provela NK Mladost, u vrijednosti 995.000,00 kuna. Kroz projekt je NK Mladost, u suradnji s Općinom Čačinci, pokrenula školu nogometa za četiri dobna uzrasta (do 8, 10, 12 i 14 godina), u kojoj će svladavaju osnove nogometa, trenažnog procesa i stvaraju sportske navike. Pritom su za najmlađe pripadnike ciljanih skupina organizirane vrtićke nogometne igraonicu, a onim starijima je omogućeno vođeno vježbanje u teretani na otvorenom koja se nalazi tik do nogometnog igrališta Mladosti u Čačincima. Sredstva su dobivena iz Poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content