Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. rujna 2020.

Župan Igor Andrović, te načelnici općina Pitomača i Špišić Bukovica, Željko Grgačić i Hrvoje Miler, potpisali Sporazum o sufinanciranju pomoćnika u nastavi

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnici općina Pitomača, Željko Grgačić, te Špišić Bukovice, Hrvoje Miler potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada troje pomoćnika u nastavi. Tako će polovicu iznosa, za plaće dvoje pomoćnika u Općini Pitomača i jednog u Špišić Bukovici izdvojiti Virovitičko-podravska županija, a ostatak će financirati navedene općine.

Ove školske godine, u projekt „In-In – integracija i inkluzija“, uključeno je ukupno 18 škola partnera, 15 osnovnih i 3 srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije. Također je od prošle školske godine uključena i Katolička osnovna škola kojoj Virovitičko-podravska županija nije osnivač. U okviru projekta „In-In – integracija i inkluzija“ osigurana su sredstva za plaću 41 pomoćnika, 10 pomoćnika zaposleno je u okviru projekta Udruge osoba s invaliditetom Slatina, a za proje pomoćnika, sredstva osiguravaju Virovitičko-podravska županija, te Općina Pitomača i Općina Špišić Bukovica.

IMG_4896

Inače, postoji mogućnost naknadnog uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike koji će tek dobiti suglasnost te će u tom slučaju obvezu sufinanciranja plaće također preuzeti Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalne samouprave. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content