Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. rujna 2020.

Fotogalerija: Održano senzoričko ocjenjivanje 72 uzorka meda među kojima je i onaj koji će osvojiti jubilarnu 15. Zlatnu žlicu

U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica, održano je senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena 72 uzorka meda, u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanje meda. Na ocjenjivanju je najviše bila meda od bagrema i cvjetnog.

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili: Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Saša Prđun (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Andrea Poslek (HGK ŽK Virovitica), Edita Černi (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije), Ivan Ivanec (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije) i Ljubica Kravarščan (Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede – Podružnica VPŽ).

Povjerenstvo je ocjenjivalo: čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda, a uz članove povjerenstva bio je i predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša, kao i Dario Ripli i Predrag Mrmoš, uz Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije.

Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda se održalo u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanje meda, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni uskoro, kada bi se na prigodnoj svečanosti uručile nagrade najboljima. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content