Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. kolovoza 2020.

Virovitičko-podravska županija kupuje 10.000 zaštitnih maski za učenike od 5. do 8. razreda osnovne, te učenike srednjih škola

Virovitičko-podravska županija kupit će 10.000 maski za učenike koji će 7. rujna krenuti u školsku godinu. Tiče se to svih učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola, kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, te učenike srednjih škola.

Tako će Županija za 5.000 učenika, osigurati po dvije „perive“ maske, kao i dezinfekcijska sredstva. Moglo se to čuti na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije, koji je održan uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika i načelnika Stožera civilne zaštite VPŽ, Marija Klementa, te pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, Vesne Šerepac.

Na kolegiju se govorilo o uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje nastave u školama koje se mogu vidjeti na kraju teksta. Prema riječima ravnatelja, sve će biti spremno i po propisima za novu školsku godinu.

- Svima nama je cilj zaštita zdravlja i naše djece i našeg nastavnog osoblja, a samim time i zdravlja svih nas jer ne želimo proboj virusa u škole – naglasio je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI MOGUĆNOSTI IZVOĐENJA IZVANUČIONIČKE NASTAVE VEZANO UZ PANDEMIJU COVID-19.
Skip to content