Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. kolovoza 2020.

Sedmorica veličanstvenih: Na put od 450 kilometara od Voćina do Knina krenuli su – Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec

Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina, u nedjelju u 7,00 sati, krenula je hrabra sedmeročlana ekspedicija članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci). Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec ovaj biciklistički maraton, pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”, voze u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO ”Oluja”.

Cilj je spojiti ova dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu, rekao je Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije koja je organizator maratona.

– Maraton vozimo u tri etape, krenuli smo ujutro iz Voćina, a u planu je u Petrinju doći u ranim poslijepodnevnim satima. Sutra (ponedjeljak), 3. kolovoza vozimo drugu etapu od Petrinje do Korenice i 4. kolovoza, posljednju, od Korenice do Knina – rekao je Bubaš zahvalivši Ministarstvu hrvatskih branitelja kao pokrovitelju maratona, Virovitičko-podravskoj županiji koja im je osigurala dresove te Općini Čađavica na posuđenom vozilu za pratnju.

Na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Voćinu, Slatini i Virovitici, VBR-ovci su u pratnji domaćina položili svijeće. Iz Voćina ih je ispratio i sreću im zaželio zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak, u Slatini ih je dočekao predsjednik HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić, a u Virovitici, između ostalih, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Dragutin Fišli, Darko Božičković, Petar Žarković, Mirjana Lukačić i Kristijan Toplak)

Share Button