Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. srpnja 2020.

Na području Virovitičko-podravske županije troje je novozaraženih od COVID-a 19, devetero se oporavilo, dr. Miroslav Venus apelira na odgovorno ponašanje posebno na većim okupljanjima

Na području Virovitičko-podravske županije troje je novozaraženih od COVID-a 19. Istodobno se devetero ljudi oporavilo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

– Apeliramo na odgovorno epidemiološko ponašanje, posebno na većim okupljanjima koja su se pokazala kao izvorište zaraze – podcrtao je dr. Miroslav Venus član Stožera civilne zaštite VPŽ i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Troje novooboljelih su muškarac i žena, koji su se zarazili na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti. Treći novooboljeli je muškarac mlađe životne dobi, s blagim simptomima bolesti. Oni se nalaze u kućnoj samoizolaciji. Na području Virovitičko-podravske županije u samo(izolaciji) je trenutno 50 osoba. Od početka epidemije, broj testiranih je 2.137. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, devetero je trenutno aktivno, dvadeset i jedna osoba se oporavila, a jedan muškarac je preminuo.(www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button