Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. srpnja 2020.

Obavijest INA-e: Seizmička mjerenja obavljat će se na području općina – Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Zdenci, te gradova Orahovica i Slatina

INA obavještava stanovnike sljedećih općina i gradova: Crnac, Čačinci, Čađavica, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Mikleuš, Nova Bukovica, Viljevo, Zdenci, Orahovica i Slatina, da će na poljoprivrednom i šumskom području izvoditi seizmička mjerenja u svrhu istraživanja potencijalnih resursa ugljikovodika. Aktivnosti će trajati od sredine kolovoza do sredine prosinca 2020., svaki dan u tjednu, dvanaest sati. Radove će izvoditi ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun uz stalni stručni nadzor radnika INA-e.

Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja, procjenjivat će komisija sastavljena od predstavnika Ine i predstavnika mjesnih odbora već za vrijeme radova ili odmah nakon njihovog završetka. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni, a eventualnu štetu nadoknadit će INA.

– Stanovnike molimo za razumijevanje te da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu, a eventualne krađe i oštećenja INA je dužna prijaviti nadležnim institucijama. INA ova istraživanja provodi u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje Drava-03. Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju – poručili su iz INA-e. (ina.hr)

Share Button