Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. srpnja 2020.

Fotogalerija: Predstavom zagrebačkog Dječjeg kazališta “Šareni svijet” započelo slatinsko “Ljeto u kinu”

U srijedu je i službeno započelo “Ljeto u kinu”, manifestacija koju organizira Pučko otvoreno učilište Slatina, a održavat će se do 8. kolovoza. Početak “Ljeta u kinu” uveličao je svojim dolaskom virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa sinom Rokom.

“Ljeto u kino” održava se na ljetnoj kino pozornici ispred zgrade slatinskog kina, a osim besplatnih projekcija atraktivnih kino naslova, program je ove godine obogaćen kazališnim predstavama i predstavljanjem knjige.

Tako je na startu spomenute manifestacije nastupilo zagrebačko Dječje kazalište “Šareni svijet” s nekoliko svojih izvedbi iz kojih su okupljeni mališani i njihovi roditelji kroz pjesmu i šarolike kostime glumaca mogli naučiti nešto više o zdravoj prehrani, a bili su tu i mađioničar Japa i Balonko. Nakon za djecu zanimljivog i uzbudljivog programa, prikazan je film Dolittle, obiteljska epska avantura.

Ljeto-u-kinu-2020-Plakat-Custom

– U sklopu ovogodišnjeg programa “Ljeta u kinu” svoju najnoviju knjigu predstavit će Slatinčanin Oliver Jukić, a, također, na ljetnoj pozornici održat će se i nekoliko kazališnih predstava Slatinske male scene – rekla nam je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

Zbog epidemioloških mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite broj posjetitelja na predstavama i projekcijama je ograničen na 99. Obavezna je dezinfekcija ruku i upisivanje posjetitelja u evidenciju na ulazu u prostor sa sjedalicama. Također, obavezne su maske koje posjetitelji mogu skinuti kada zauzmu svoja mjesta. Sjedalice su jedna od druge udaljene na propisanoj udaljenosti, a na jednoj sjedalici mogu sjediti samo članovi iz istog domaćinstva.
Organizator moli sve posjetitelje da zbog upisa u evidenciju dođu 30-60 minuta prije programa te da pri ulasku održavanju razmak od minimalno jednog i pol metra. Provođenje svih navedenih mjera nadgledat će i posjetitelje upućivati članovi slatinske HVIDR-e koji su se stavili na raspolaganje organizatoru, a ravnateljica Fabric Fabijanac im se na tome zahvalila. U slučaju kiše, program koji vam u cijelosti donosimo u prilogu, bit će otkazan za taj dan. (www.icv.hr, Fotografije: Dragutin Fišli)

Share Button