Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. srpnja 2020.

Hrvatski zavod za zapošljavanje: U prvih šest mjeseci 59 nezaposlenih završilo obrazovanje za rukovatelja viličarem, programere, sobare, mesare

U HZZ Područnom uredu Virovitica tijekom prve polovice 2020. godine 59 nezaposlenih osoba završilo je obrazovanje u različitim obrazovnim programima. Početkom godine 14 nezaposlenih osoba završilo je programe usavršavanja za JAVA programera/ku te 9 devet programera/ku mobilnih aplikacija – ANDROID. Navedene obrazovne programe provodilo je Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba, pokazuju podatci Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Virovitica.

Tijekom svibnja i lipnja ove godine 16 nezaposlenih osoba završilo je obrazovni program osposobljavanja za rukovatelja/icu viličarem, bagerom ili utovarivačem. Navedene obrazovne programe provodilo je Učilište Studium  – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara. U istom razdoblju pet nezaposlenih osoba završilo je obrazovni program osposobljavanja za barmena/icu i priprematelja/icu koktela, a šest nezaposlenih osoba za poslove sobara/ice. Navedene obrazovne programe provodila je Ivora- škola informatike iz Varaždina.

Osim navedenoga, devet nezaposlenih osoba je završilo obrazovni program za jednostavne  poslove u zanimanju mesar/ica  koji je provodilo Pučko otvoreno učilište Omega iz Virovitice.
Realizacija navedenih obrazovnih programa bila je prekinuta u ožujku zbog tada nastale situacije s COVID-om 19, no u svibnju su svi prekinuti programi nastavljeni i uspješno završeni.
Svim polaznicima obrazovanja uručena su uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, koje će im biti uvedena i u e- radnu knjižicu.

– HZZ Područni ured Virovitica je svim polaznicima financirao troškove obrazovanja, novčane pomoći kao i putne troškove. Polaznici obrazovanja su stekli nova znanja i vještine koje će im povećati  zapošljivost na tržištu rada – ističu u HZZ-u, Područnom uredu Virovitica.

Od početka srpnja u tijeku je provođenje obrazovnog programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar za 11 polaznika kojeg provodi Ivora – škola informatike iz Varaždina, a  organizira i troškove financira HZZ područni ured Virovitica, a obrazovanje se nastavlja i na jesen.

– Od rujna 2020. godine organizirat ćemo daljnja  provođenja planiranih obrazovanja i to u djelatnosti metala, prehrambene djelatnosti , djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića te djelatnosti građevinarstva – kažu u HZZ-u, Područnom uredu Virovitica.

Konkretno, osobe će se u rujnu moći obrazovati za zanimanje mesar/ica, pekar/ica, barmen/ica, slastičar/ka, sobar/ica, priprematelj/ica pizze, zavarivač/ica MIG/MAG postupkom, zavarivač/ica TIG postupkom, bravar/ica, soboslikar/ica i ličilac/ica, rukovatelj/ica viličarem, rukovatelj/ica bagerom, rukovatelj/ica utovarivačem i krovopokrivač/ica. Svim nezaposlenim osobama – polaznicima obrazovanja Područni ured Virovitica financirat će troškove obrazovanja,  liječničkog pregleda, putne troškove kao i novčanu pomoć za vrijeme obrazovanja. Sve zainteresirane nezaposlene osobe za  uključenje u pojedini program obrazovanja mogu se prijaviti  svom  savjetniku za zapošljavanje. (www.icv.hr, HZZ Područni ured Virovitica)

Share Button