Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. srpnja 2020.

U Zagrebu su u nedjelju po prvi puta na 800 metara u istoj utrci Seniorskog prvenstva Hrvatske trčala dvojica Virovitičana, Marino Bloudek i Tin Tumpić, doznajte kako su prošli

Na Stadionu Mladosti u Zagrebu, u organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac, održan je Kup i ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Zanimljiva utrka trčana je na 800 metara, a u njoj su po prvi puta trčala i dvojica Virovitičana, Marino Bloudek koji brani boje Kvarnera iz Rijeke i Tin Tumpić koji nastupa za Agram (Zagreb) i kojeg vodi trener Zlatko Tot. Pobjedu je odnio Sven Cepuš (Agram Zagreb), istrčavši navedenu dionicu za 1:52.42. Marino Bloudek koji je prije tri godine bio europski juniorski prvak, zauzeo je tek peto mjesto istrčavši navedenu dionicu za 1:59.96.

Pet godina mlađi Tin Tumpić, bio je tri sekunde sporiji od Marina, ali je pritom srušio svoj osobni rekord na 800 metara koji danas iznosi 2:02.96. Zanimljivo, kada je 23. srpnja 2017. godine, Marino Bloudek u Grossetu postao juniorski prvak Europe trčao je 1:48.70, a danas je, jedanaest sekundi sporiji, a odlaskom iz Virovitice, nažalost, blijeda kopija, nekad jednog od najvećih talenata hrvatske atletike… Rezultate na 800 metara možete vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, has.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button