Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. srpnja 2020.

Od ponedjeljka 13. srpnja maske su obvezne u trgovinama i pri putovanju javnim prijevozom, doznajte gdje ćete ih još morati nositi

Stožer civilne zaštite RH, donio je Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID 19. Ovom odlukom se za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID 19 uvodi nužna mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti:

- zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene - vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu - zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama - zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi, jela pića i napitaka - druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ova odluka primjenjuje se od 13. srpnja. (civilna-zastita.gov.hr, Fotografija: Ilustracija)

Skip to content