Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. srpnja 2020.

Korona virus u Virovitičko-podravskoj županiji: Jedna žena je zaražena, jedan muškarac se oporavio, 30 osoba je u izolaciji

Na području Virovitičko-podravske županije otkriven je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement na konferenciji za novinare, na kojoj je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te član stožera i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, dr. Miroslav Venus.

Riječ je o ženskoj osobi, 45 godina starosti, koja je u kućnoj izolaciji. Također imamo i jednu osobu koja je ozdravila od koronavirusa. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 12 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, devetero ih se, dvoje je oboljelo, a jedan muškarac je preminuo. Ukupno je do sada testirano 1.515 osoba.

Novozaražena žena je stara 45 godina, ima kliničke znakove bolesti: temperaturu i simptome respiratornog trakta.

– Osoba nije hospitalizirana, liječi se ambulantno, odnosno, kod kuće je u samoizolaciji. Uslijed novonastale situacije, tridesetak osoba je također u samoizolaciji. Osim ukućana, riječ je o još 22 osobe, od kojih je 17 s područja naše, a ostali s područja jedne od susjednih županija. Još danas nastavljamo s epidemiološkom obradom kontakata, čiji će rezultati testova biti poznati najvjerojatnije već sutra. Rezultati tih testova utjecat će na daljnja testiranja – objasnio je dr. Venus.

Na upit o izvoru zaraze kod novozaražene osobe, dr. Venus ističe kako se obradom slučaja način prijenosa virusa još uvijek utvrđuje. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button