Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. srpnja 2020.

Ministrica Vesna Bedeković u Virovitici je uručila ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Centru za socijalnu skrbi Virovitica i Domu za odrasle osobe Borova vrijedne 11,24 milijuna kn

Ministrica za demografije, Vesna Bedeković u srijedu je u Virovitici svečano uručila ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljici Centra za socijalnu skrb Virovitica Mariji Bajan Prokl i ravnateljici Doma za odrasle osobe Borova, Zlati Rončević ukupne vrijednosti 11,24 milijuna kuna.

– Ukupna ulaganja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u nepune četiri godine mandata ove Vlade u Virovitičko-podravskoj županiji iznose 61,3 milijuna kuna, od čega 38,3 milijuna kuna iz EU fondova i 23 milijuna kuna iz Državnog proračuna – istaknula je u svom obraćanju ministrica Vesna Bedeković te pozvala sve stručnjake i predstavnike lokalne zajednice da i nadalje svojim radom pridonose podršci svim svojim građanima, a posebice građanima u riziku od socijalne isključenosti.

Sredstva u iznosu od 6,17 milijuna kuna za projekt pod nazivom „VTC Obiteljski centar“ koja se dodjeljuju CZSS-u Virovitica, namijenjena su izgradnji i opremanju zgrade Centra za socijalnu skrb Virovitica za potrebe Obiteljskog centra i Centra za posebno skrbništvo te nabavi vozila na korištenje mobilnom timu stručnjaka radi kvalitetnijeg pružanja socijalnih usluga u zajednici kako bi se omogućila dostupnost usluga korisnicima u njihovom domu ili lokalnoj zajednici. Partner na projektu je Grad Virovitica, koji će u tu svrhu ustupiti zemljište za izgradnju nove građevine.

Također, svečano je uručen i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Domu za odrasle osobe Borova u iznosu od 5,7 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Moja kućica, moja slobodica“. Sredstva projekta namijenjena su rekonstrukciji, dogradnji, uređenju dviju zgrada i dvije kuće te nabavi vozila kako bi se omogućila dostupnost usluga korisnicima u njihovom domu ili lokalnoj zajednici. Potporu djelatnicima Doma u provedbi projekta pružit će Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

– Koordinirano djelovanje i suradnja cjelokupne zajednice, kao i podrška i proaktivno uključivanje svih dionika uvijek u konačnici rezultiraju dobrim rezultatima što je na području Virovitičko-podravske županije doista i vidljivo – naglasila je ministrica Bedeković te zahvalila svima koji su radili na pripremi projekata, dodajući kako će Vlada RH nastaviti podupirati sve programe vezane za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju.

Svečanosti je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Ovi ugovori poboljšat će život dionicima projekta kako s ciljem izvaninstitucijskih socijalnih usluga čime će se doprinijeti smanjenju broja korisnika smještaja. Izgradnjom novog centra u Virovitici, doprinijet će boljoj socijalnoj infrastrukturi, omogućiti dovoljno prostora za rad s ciljanom skupinom, pokrivajući ne samo područje grada Virovitice već i cijele Virovitičko-podravske županije. Ovi projekti pokazuju kako brine i skrbimo o svim segmentima društva, od vrtića do doma za starije i nemoćne. Osim što na području Virovitičko-podravske županije gradimo 11 novih vrtića, od kojih su tri već otvorena, s ova dva projekta pokazujemo koliko nam je važna i socijalna komponenta te treća životna dob – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svečanom uručivanju ugovora također su prisustvovali i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, državne tajnice pri ministarstvu Marija Pletikosa i Margareta Mađerić, ravnateljica Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA Emina Kovač… (www.mdomsp.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button