Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. lipnja 2020.

Nakon energetske obnove Područne škole u Josipovu, OŠ u Suhopolju, završen je projekt i za OŠ Petra Preradovića u Pitomači

Osnovna škola Suhopolje, Područna škola Josipovo i sada Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača. To su projekta energetske obnove Virovitičko-podravske županije koje su – finalizirane. Još se obavljaju radovi na energetskoj obnovi u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju, te sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici.

Uz ravnatelja Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igora Maresića, navedenu školu, obišla je ministrica za demografiju Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, kao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić…

– Energetska obnova Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači jedna je od škola u kojima ulažemo u energetsku obnovu. Radovi su završeni i imali smo priliku vidjeti novu fasadu, novu stolariju, podove, rasvjetu, sve ono što će donijeti energetsku uštedu. I kroz godine do sada smo ušteđena sredstva škola preusmjeravali na razvoj obrazovanja i nove tehnologije, a tako će biti i ubuduće – rekao je župan Andrović, dodavši da Županija nastavlja s ulaganjem u energetske obnove škola.

– Isprojektirali smo energetsku obnovu područne škole u Okrugljači. Vjerujem da će na jesen biti raspisan natječaj i da ćemo i tu područnu školu kao i onu u Josipovu. energetski obnoviti kako bi učenici imali što bolje uvjete za učenje, kao i učitelji za rad – rekao je Andrović.

Nositelj projekta je bila Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je iznosila 2.112.201,33 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 1.131.977,11 kuna. Projektom je odrađena toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova prema tlu, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, zamijenjena je vanjska stolarija, zamijenjen je postojeći sustav rasvjete i ugradnja mjerača toplinske energije. Nekada je energetski razred zgrade B osnovne škole bio D, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B. Projektirana ušteda toplinske energije iznosit će 59,66%.  (www.ravidra.hr, www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button