Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. lipnja 2020.

Fotogalerija: U Čađavici je održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom blagdana svetog Petra

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Čađavice, na kojoj su uz ministricu za demografiju Vesnu Bedeković, nazočili i: saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, vijećnici Općinskog vijeća Čađavice uz predsjednika Josipa Piskaća i načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića...

Nakon uvoda, nazočne je pozdravio Josip Piskać, predsjednik Općinskog vijeća, zahvalio se na podršci Virovitičko-podravskoj županiji i Vladi RH uz resorna ministarstva, uz koje su odrađeni brojni projekti.

Načelnik Mirko Rončević, također se zahvalio na podršci Virovitičko-podravskoj županiji, Vladi RH, ministarstvima, saborskim zastupnicima kao i razvojnoj agenciji VIDRA za projekte koji su odrađeni, koji se rade i koji će se raditi na području cijele općine Čađavice.

- Naš Proračun 2005. godine iznosio je 2.750.000,00 kuna. 2017. on je bio 5.106.000,00, a plan za 2020. je 16.430.000,00 kuna. To je zahvaljujući Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću i poreznoj reformi. Sve to omogućilo je puno novih projekata, puno ulaganja kako bi stanovnici naše općine imali što bolje uvjete na svim razinama.

Govorio je o važnim projektima na području Općine Čađavice, od kanalizacije, novog dječjeg vrtića, mjesnim domovima koji su obnovljeni u svim naseljima, a osim u Vraneševcima, gdje će i tamo biti uskoro. Najavio je kako će u rujnu djeca pohađati novi dječji vrtić. Podsjetio je kako Čađavica ima Dom udruga, kako će u budućnosti ovdje biti i regionalna klaonica i rasjekaonica mesa, kako stiže projekt za širokopojasni Internet, nastao uz suradnju sa Županijom.

- Imamo punu podršku Županije i župana Androvića, i svaki projekt u koji smo išli zajedno, priveli smo kraju. I Dom udruga i obnova doma u Noskovcima s učionicama škole, a tu je i Dravska priča.

Govorio je o demografskim mjerama za rođenje djece, a najavio je za jesen otvaranje natječaja za poljoprivredno zemljište. Župan Igor Andrović, naglasio je kako je suradnja s Općinom Čađavicom, ako i ostalim općinama i gradovima odlična.

- Mnoštvo je projekata koji se provode na području cijele općine Čađavica. O svima njima je ovdje govoreno, a Županija će i nadalje, kao i do sada davati potporu i biti partner svakoj općini i gradu. Nedaleko odavde je Dravska priča, Centar za posjetitelje kakvog ima malo tko u Hrvatskoj. Tu je novi vrtić, projekt Zaželi je bio odličan, Dom za udruge, buduća klaonica i rasjekaonica mesa... Našu podršku ste imali, imate i imat ćete i u budućnosti.

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, pozitivno je govorio o Općini Čađavica.

- Drago mi je vidjeti koliko se ovdje projekata odradilo, uz podršku Vlade RH, premijera Andreja Plenkovića, ministarstava, Županije, VIDRA-e. Ovdje žive vrijedni i marljivi stanovnici i to se vidi, a s tim zajedništvom, uz podršku i simbiozu od Vlade RH do Županije, ide se u sigurniju i bolju budućnost.

Obraćajući se nazočnima, ministrica za demografiju, Vesne Bedeković, je između ostalog kazala.

- Raduje me ono sve ono što je vezano i za školstvo, obitelj, predškolski odgoj, vrtićku dob djece, ali i za one koji zaslužuju našu posebnu pozornost i skrb, naše starije i nemoćne osobe. Ovdje je kroz projekt Zaželi, zaposleno 12 žena koje su skrbile i brinule za 60-ak osoba. Očekujemo kako će i u budućnosti ovaj projekt ići, u ovakvom ili sličnom obliku. Ovdje ćete od jeseni imati novi vrtić za djecu, time i bolje uvjete življenja svih stanovnika. Ministarstvo demografije, sa 500,00 kuna sufinancira rad dječjih vrtića po djetetu, a kroz tu mjeru, osam općina s područja Virovitičko-podravske županije koristi tu mjeru. Inače, upravo je Općina Čađavica uz Crnac i Čačince, sjajan primjer uštede sredstava, jer su osnovali javnu ustanovu za jedan dječji vrtić iz ove tri općine. To je putokaz kako se može štedjeti. (www.vpz.hr, Fotografije: Dragutin Fišli)

Skip to content