Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. lipnja 2020.

Posjetiteljski centar Dravska priča na interaktivan, inovativan i svima pristupačan način donosi prirodu ovog kraja


Posjetiteljski centar Dravsku priču u Noskovcima u Općini Čađavica, u nedjelju su obišli ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

Kroz Dravsku priču provela ih je i upoznala s najvažnijim karakteristikama Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, opširno ih uputivši što ova prelijepa destinacija nedaleko rijeke Drave nudi. Dravskom pričom osobito je bila fascinirana ministrica Bedeković, komentirajući da je ta destinacija top mjesto za posjetitelje, kakvih ima malo gdje u Hrvatskoj.

Ugovor za Centar za posjetitelje “Dravska priča” u Noskovačkoj Dubravi vrijedan 13.790.113,50 kuna, popisan je nakon 5. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana u Vinkovcima. Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uz suradnju razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, te su navedene organizacije istovremeno i projektni partneri, dok su suradnici u projektu, Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button