Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. lipnja 2020.

Virovitica: UHBDDR VPŽ i Ogranak “Vukovi” iz Taborišta održali zajedničku izvještajnu skupštinu

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak “Vukovi” Taborište i Podružnica virovitičko-podravska, u subotu je u Mjesnom domu u Taborištu održala izvještajnu skupštinu na kojoj su predsjednik Vukova Mirko Vuletić i predsjednik županijske podružnice Josip Perović podnijeli izvješće o radu u prošloj godini i plan rada za ovu godinu. Podnoseći plan rada za 2020. godinu, predsjednik Josip Perović napomenuo je da ove dvije udruge imaju isti cilj te da im se planovi u mnogo čemu poklapaju.

- I ove godine nastavit ćemo s aktivnostima koje potiču njegovanje i čuvanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu, kako na ponos nas branitelja, tako i na ponos naših obitelji, kao i svih građana Republike Hrvatske. Naša udruga kroz mnogobrojne aktivnosti štiti dignitet Domovinskog rata i hrvatskih bojovnika od samog osnivanja, a to će činiti i dalje, ali isto tako dosljedno će provoditi aktivnosti vezane uz psiho-socijalnu skrb prema svojim članovima kojima je to potrebno, ali i prema svim drugim braniteljima koji pokucaju na naša vrata. I dalje su nam glavni ciljevi, okupljanje branitelja – dragovoljaca u jedinstvenu udruge, njegovanje i očuvanje tradicija nastalih tijekom Domovinskog rata, zaštita statusa i promicanje interesa članova udruge te svih sudionika i stradalnika Domovinskog rata, očuvanje identiteta postrojbi Hrvatske vojske u Domovinskom ratu te obilježavanje obljetnica i važnih događaja u Domovinskom ratu. Također ćemo i dalje organizirati pomoć socijalno ugroženim članovima i članovima njihovih obitelji te ostalim pojedincima i skupinama kroz humanitarne djelatnosti. I do sada smo u tome uspješni, a vjerujem da ćemo na istoj, ako ne i boljoj razini biti i ove godine – rekao je podnoseći plan rada, predsjednik UHBDDR Josip Perović.

I daljnju dobru suradnju u organiziranju njihovih aktivnosti, tom prigodom između ostalih poželjeli su im, u ime VPŽ, zamjenik župana Marijo Klement te u ime Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić. Ispred Ministarstva hrvatskih branitelja podršku u radu dao im je Anto Krišto, u ime MUP-a Nenad Križić te u ime Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak. (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Skip to content