Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. lipnja 2020.

Održana 1. tematska radionica u sklopu izrade Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima Posjetiteljskog centra Dravska priča

U petak 19. lipnja 2020. godine, u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i ugovorenog vanjskog suradnika tvrtke GEODESIGN j.d.o.o., u Posjetiteljskom centru Dravska priča, održana je 1. tematska radionica vezana uz izradu Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima Posjetiteljskog centra Dravska priča koji se provodi kao dio projekta Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode KK.06.1.2.02.0017.

Nakon uvodne riječi, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, prezentirala  je sudionicima radionice projekt Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode i upoznala ih s planiranim aktivnostima projekta, uslijedio je obilazak Centra i sadržaja u perivoju kako bi se sudionicima radionice prezentirale do sada realizirane aktivnosti projekta.

Zatim je Ana Kruljac, GEODESIGN j.d.o.o., upoznala sudionike radionice s dokumentom  Akcijski plan upravljanja posjetiteljima – što je i čemu služi, kakva mu je struktura, koje su teme, vizija, opći i posebni ciljevi upravljanja, te aktivnosti upravljanja. U nastavku, sudionicima radionice su prezentirana obilježja područja te budući način upravljanja posjetiteljima u Posjetiteljskom centru Dravska priča. Na kraju radionice, uslijedila je rasprava o daljnjem razvoju Posjetiteljskog centra Dravska priča – u kojem smjeru bi daljnji razvoj trebao ići, na koji način područje može biti pokretač gospodarskog razvoja područja te o potencijalnim prijetnjama području. (virovitica-nature.hr)

Skip to content