Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2020.

Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Virovitica u novom mandatu i dalje će biti Davor Špoljarić

Hrvatski časnički zbor Virovitica, u subotu je u Mjesnom domu u Golom Brdu održao izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je za predsjednika u idućem mandatu izabran dosadašnji predsjednik Davor Špoljarić, a također je i ostalo rukovodstvo udruge ostalo isto, što je dokaz, kako je to rečeno na skupštini, kvalitetnog rada uigranog tima branitelja.

Pohvalu ovoj Udruzi dali su i brojni uzvanici, među kojima i general pukovnik u mirovini Đuro Dečak, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak. Osim njih, na skupštini su uz mnogobrojne predstavnike braniteljskih udruga bili nazočni i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, predsjednik mjesnog odbora Golo Brdo i mnogi drugi gosti, između kojih i ravnateljica Državnog arhiva u Virovitici Dijana Cenger.

Predsjednik Davor Špoljarić podnio je Izvješće o radu za 2019. godinu koje je obilovalo brojnim aktivnostima Udruge između kojih se mogu istaknuti obljetnice stradanja i važnih datuma iz Domovinskog rata, skrb za članove braniteljskih udruga, kao i inicijativa za pokretanje brojnih projekata koji za cilj imaju sačuvati trajno sjećanje na Domovinski rat i one koji su u njemu sudjelovali. Plan Udruge i za ovu je godinu obiman, no, kako je rečeno, pandemija koronavirusa i ovu Udrugu je onemogućila u obavljanju dijela redovnih aktivnosti koje će nastojati nadoknaditi tijekom ove godine.

Visoki uzvanici Zvonko Kožnjak, Ivica Kirin, Igor Andrović, Josip Đakić i Đuro Dečak, čestitali su ovoj aktivnoj i dobro organiziranoj udruzi na svim postignutim rezultatima te im svako ispred institucije koju predstavlja, obećali daljnju dobru suradnju i pomoć u realizaciji njihovih planova.

Pred kraj skupštine predsjednik Časničkog zbora Davor Špoljarić ukratko je predstavio knjigu autora Miljenka Brekala, “Pax Croaticum” – narušene vrijednosti Domovinskog rata, koja ima za zadaću promijeniti krivu percepciju Domovinskog rata koja je prisutna u manjem dijelu pučanstva, a ovo štivo potkrijepljeno je znanstvenim istraživanjima studenata s eminentnih instituta i visokih učilišta u Hrvatskoj. Skupština je završila odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na spomen ploči pokraj Mjesnog doma u Golom Brdu. (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Share Button