Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. svibnja 2020.

Novo reciklažno dvorište u Virovitici: Pripremni radovi trebali bi početi sljedeći tjedan

Sljedeći tjedan trebali bi početi pripremni radovi na novom reciklažnom dvorištu u blizini Gradskog odlagališta. Riječ je o projektu vrijednom 4,9 milijuna kuna, koji je s 85 posto sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Početak radova najavio je na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Javna nabava završila je prije dva tjedna. Za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je tvrtka Hidroving, a za stručni nadzor izabrana je tvrtka CIP d.o.o. Ugovorena cijena radova je 3,3 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Fond – rekao je Sabo.

Podsjećamo, novo reciklažno dvorište jedan je od kapitalnih projekata vezanih uz održivo gospodarenje otpadom na području grada Virovitice. Građani će tako na jednom mjestu i bez naknade moći odložiti gotovo sve vrste otpada: problematični otpad, otpadni papir, otpadni metal, otpadno staklo, otpadna plastika, otpadni tekstil, krupni (glomazni) otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električna i elektronička oprema, građevni otpad iz kućanstva te ostalo.

Reciklažno dvorište trebalo bi pomoći građanima smanjiti količine otpada u domaćinstvu, odnosno, potaknuti recikliranje i promišljanje na odgovorno postupanje s otpadom.  (www.icv.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button