Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. svibnja 2020.

Od 27. svibnja: U zatvorenim prostorima 100 posjetitelja, uskoro preporuke za organizaciju vjenčanja, koncerata, festivala, od 30. svibnja omogućit će se sportska natjecanja bez publike


Iz Stožera civilne zaštite RH, stiglo je nekoliko zanimljivih informacija. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke s epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti od 27. svibnja. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Usuglašeno je i da će se od 30. svibnja omogućiti sportska natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen, navodi se u priopćenju. (www.vlada.gov.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button