Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. ožujka 2020.

Na području Virovitičko-podravske županije oko 200 osoba je u samoizolaciji, a 33 su ju prekršile, na korona virus je testirano 13 osoba, svi rezultati su bili negativni

Na području Virovitičko-podravske županije, epidemiološka slika je povoljna, svi uzorci, do sada poslani na analizu za korona virus (bilo ih je 13) su – negativni.

– Tih 13 uzoraka su bili negativni. Držimo se i nadalje mjera koje su nam propisane – naglasio je dr. Miroslav Venus član Stožera civilne zaštite VPŽ.

Osim toga, oko 200 osoba je izrečena mjera samoizolacije, a 33 osobe su uhvaćene kako se toga ne pridržavaju, istaknuto je na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite. Protiv njih su poduzete prekršajne mjere.

– Pozivamo građane da se obrate na telefon 112 ako imaju saznanja da je netko u samoizolaciji, a ne pridržava se toga. Tu ćemo biti rigorozni. Tražimo postupanje i od sanitarnog inspektora i policije da se te mjere strogo ispoštuju – naglasio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Marijo Klement.

Župan Igor Andrović pozvao je sve građane da se pridržavaju propisanih mjera.

– Strogo poštujte propisane mjere samoizolacije, kao i druge mjere poput strogog ograničavanja zadržavanja na javnim površinama. Apeliram da i dalje ostajete doma ako to možete jer se jedino tako možemo zaštititi od širenja zaraze – rekao je Andrović. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button