Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. veljače 2020.

Hvalevrijedna gesta policajke Dijane Šimete iz PP Pitomača: Siromašnu ženu spasila kazne

Hvalevrijednu gestu učinila je policajka PP Pitomača Dijana Šimeta, i ne samo da je spasila siromašnu 39-godišnju ženu kazne zbog isteka osobne iskaznice, nego joj je uplatila izradu nove. Policajka je, naime, dobila na zaduženje predmet vezan za istek osobne iskaznice 39-godišnjakinje sa šireg područja Pitomače kojoj je osobna istekla još 22. srpnja lani. Po zakonu, zahtjev za novu iskaznicu trebala je vlasnica podnijeti u roku od 15 dana, što nije učinila, pa joj slijedi 500,00 kuna kazne.

– Nakon što je policijska službenica došla na adresu prebivališta 39-godišnjakinje i ukazala joj na propust i novčanu kaznu koja bi mogla uslijediti, od iste je dobila i saznanja o njezinoj teškoj financijsko imovinskoj situaciji te kako joj izrada nove osobe iskaznice predstavlja problem i dovodi u pitanje egzistenciju – priopćila je PU virovitičko–podravska.

Shvativši da će 39-godišnjakinja, s obzirom na tešku financijsku situaciju, teško napraviti novu osobnu iskaznicu na vrijeme, policajka Šimeta joj je izdala naredbu kojom se obvezuje da u roku od 15 dana podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice, čime će ispuniti obvezu i tako izbjeći pokretanje prekršajnog postupka.

– Nakon povratka u postaju, policijska službenica je o svemu upoznala svog nadređenog te je zatražila dozvolu da o svom trošku uplati uplatnicu za izdavanje nove osobne iskaznice na ime 39-godišnjakinje kako ne bi u slučaju nepravovremene uplate dodatno dobila novčanu kaznu od 500,00 kuna, što bi za tu obitelj predstavljao još veći problem. Po odobravanju službenica je uplatila troškove izrade nove osobne iskaznice, a uplatnicu je odnijela na adresu 39-godišnjakinje. Međutim, nije joj rekla da je ona uplatila novac u njezino ime, već je rekla da je uplaćeno ispred Policijske postaje, na što je 39-godišnjakinja emotivno reagirala i zahvalila se – dodaju u PU.

Idućeg dana 39-godišnjakinja je došla u PU Pitomača, gdje je podnijela zahtjev za izradu nove osobe iskaznice te se svima zahvalila na lijepoj gesti, no nije doznala tko je uplatio novac za izradu njezine nove osobne iskaznice. (viroviticko-podravska-policija.gov.hr)

Share Button
Skip to content