Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2020.

Pčelarska udruga “Bagrem” Pitomača se u odnosu na prošlu godinu povećala za 18 posto, danas ima 42 člana sa 4.567 košnica

Održana je 12. redovna godišnja skupština Pčelarske udruge “Bagrem” Pitomača. Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Dražen Jakupec koji je pozdravio sve goste, predstavnike županije i predstavnike općine na čelu s načelnikom Željkom Grgačićem, kao i predsjednikom Hrvatskog pčelarskog saveza Željkom Vrbosom, a bio je tu i Dario Ripli iz Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije. Predsjednik Jakupec iznio je i izvješće o radu, u kojemu je istaknuo kako udruga broji 42 člana s ukupno 4.567 košnica, što je povećanje od 18 posto u odnosu na prošlu godinu. Naglasio je kako je prošla godina bila veoma zahtjevna, s puno rojeva i malo meda. Imali su problema i s američkom gnjiloćom, koju su uz veterinarsku pomoć, nadaju se, uspješno sanirali.

Imali su i pomoć općine u obliku donacije u iznosu od pola kilograma šećera po košnici. Podijelili su potom pčelarima i 200 sadnica medonosne pčelinje Evodije. Sudjelovali su na manifestaciji Dani meda i jagoda u općini Pitomači i isto tako i na sajmu Agroexpo u Virovitici i osvojili ukupno 4 bronce, 5 srebra i jedno zlato. Modernizirali su rad udruge kupnjom projektora i razglasa i tako pčelarima predstavili u prostorijama udruge u Velikoj Črešnjevici novi nacionalni pčelarski program. Donirali su ukupno 50 kilograma meda dječjem vrtiću i općini. Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos, kao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić koji je čestitao Udruzi na uspješnom radu i zahvalio se na njihovoj donaciji meda dječjem vrtiću. Zaželio je da uspješno provedu sve projekte i naglasio kako im općina uvijek stoji na raspolaganju. (www.icv.hr, Fotografije: Ivan Bedeković)

Share Button