Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2020.

Od ove jeseni 50-ero mališana će krenuti u novi Dječji vrtić u Čađavici, radove obišli saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović i načelnik Mirko Rončević

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva poljoprivrede, kao i uz punu potporu Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica, od ove jeseni, 50-ro mališana će u Čađavici krenuti u novi dječji vrtić. Najmlađi stanovnici općine, dobit će suvremen vrtić u neposrednoj blizini OŠ Davorina Trstenjaka. Vrijednost projekta iznosi oko 7 milijuna kuna, a projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je Razvojna agencija VIDRA. U ponedjeljak su radove na ovom zdanju obišli saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović uz svog zamjenika Marija Klementa i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, koji je naglasio kako se otvorenje očekuje u rujnu.

– Općina će osigurati sredstva za nesmetan rad i funkcioniranje vrtića u skladu sa svojim financijskim mogućnostima, kako boravak djece u vrtiću ne bude na teret roditelja. Tako ćemo mladim obiteljima osigurati uvjete za ostanak u ruralnom području – kazao je Rončević. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button