Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. siječnja 2020.

Župan Igor Andrović podijelio je informatičku opremu ravnateljima: Novih 67 računala za osnovne i srednje škole s područja VPŽ

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa kao i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesne Šerepac, ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ, podijelio je prijenosna računala. Riječ je o 67 prijenosnih računala s ciljem osuvremenjivanja nastavnih procesa, a što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije. Virovitičko-podravska županija je za navedeno izdvojila oko 245.000,00 kuna. Inače, samo u posljednje dvije godine, Županija je osnovnim i srednjim školama, podijelila informatičku opreme, uz ulaganje u MozaBook licence, interaktivne ploče i projektore, te ova prijenosna računa ukupno 770.000,00 kuna samo za informatičku opremu.

– I za ovu školsku godinu našim školama smo nabavili nova prijenosna računala, a sve prema iskazanom interesu ravnatelja i potrebi određene škole. To radimo zadnje dvije godine, a nastavit ćemo i u idućoj školskoj godini. Time podižemo kvalitetu radnih uvjeta ali i obrazovnih procesa. No, ne ulažemo samo u računala, tu su i energetske obnove škola (OŠ Suhopolje, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Sportska dvorana Tehničke škole, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Područna škola Josipovo nap.a.), adaptacije, rekonstrukcije, buduća izgradnja novih škola kako bi poboljšali uvjete, kako za same učenike, ali i poboljšali uvjete rada učitelja i profesora – naglasio je župan Igor Andrović.

– Prije dvije godine, Virovitičko-podravska županija je krenula s edukacijama odgojno obrazovnih djelatnika za korištenje dostupnih digitalnih alata, interaktivnih ploča. Naša županija je bila prva županija koja je na takav način osigurali pristupačnost sadržaja i alata, a sve u duhu novih procesa u razredu. Nabavljene su licence za MozaBook interaktivne ploče i projektori u vrijednosti 116.167,50 kuna – dodala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesne Šerepac.

Od srednjih škola, prijenosna računala su dobili: Industrijsko-obrtnička škola Slatina (5), Tehnička škola Virovitica (10), Stjepan Ivšić Orahovica (6), Industrijsko-obrtnička škola Virovitica (6).

– Tehnička škola Virovitica je dobila deset računala. Podijelit ćemo ih profesorima kojima su ona potrebna. Informatički smo odlično opremljeni i na tome zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji koja kao i uvijek do sada, uvijek prepoznaje naše potrebe jer se sustavno vodi briga o uvjetima obrazovanja u našoj školi. Osim toga županija će nam omogućiti i njihovo servisiranje što je još jedan kvalitetan korak u podizanju kvalitete obrazovanja na našem području – istaknuo je Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica.

Ukupno devet osnovnih škola dobilo je 40 računala. Prijenosna računala su dobili sljedeće osnovne škole: Suhopolje (5), Petra Preradovića Pitomača (5), Vladimira Nazora Nova Bukovica (4), Josipa Kozarca Slatina (8), Voćin (4), Ivana Gorana Kovačića Zdenci (4), Davorina Trstenjaka Čađavica (4), Mikleuš (4), Eugena Kumičića Slatina (2).

– S osam prijenosnih računala, podmirit ćemo sve potrebe naših učitelja, a dio njih će završiti i u područnim školama. Nakon što nam je županija opremila učionice, nabavila pametne ploče, ova računala su svojevrsna nadogradnja za buduće kvalitetnije provođenje nastavnog procesa – podcrtala je Ksenija Vujanović Juras ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content