Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. prosinca 2019.

Čak 1.300 izložaka na jednom mjestu uz više od 120 minuta multimedijalnog sadržaja: U četvrtak 5. prosinca Gradski muzej Virovitica u Dvorcu Pejačević otvorit će svoja vrata

Nakon 3 godine rada i priprema, u četvrtak 5. prosinca, u 18,00 sati, svečanim otvorenjem Gradski muzej Virovitica predstavit će novi stalni postav. Naziv integriranog projekta, ” 5 do 12 za Dvorac”, u okviru kojeg je obnovljen Dvorac Pejačević, revitaliziran i uređen Gradski park te šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića, stoga je i izabran kao simboličan datum otvorenja.

U novoobnovljenom Dvorcu Pejačević očekuje vas potpuno nov pristup prezentaciji i interpretaciji povijesne, kulturne i prirodne baštine virovitičkog kraja. Stalni postav sastoji se od dvije tematske cjeline, “Drveno doba” i “Povijest grada i Dvorca”, koje su prikazane na suvremen i kreativan način. Stalni postav je velikim djelom interaktivan te će, s više od 1.300 izložaka, preko 2 sata multimedijskih sadržaja, animacija, igara, filmova, glazbe, biti zanimljiv svim posjetiteljima, a posebno djeci. Svi zainteresirani posjetitelji moći će istražiti i razgledati novi postav od 6. prosinca. (muzejvirovitica.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button