Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2019.

Održan radni sastanak članova radne skupine za obrazovanje Hrvatske zajednice županija i predstavnika Ministarstvu znanosti i obrazovanja

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u četvrtak je održan radni sastanak na kojem su uz državnu tajnicu Branku Ramljak i pomoćnika ministrice Momira Karina sa suradnicima, prisustvovali članovi radne skupine za obrazovanje Hrvatske zajednice županija na čelu s voditeljicom Vesnom Šerepac, pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ.

Obrazovanje je temelj prosperitetnog društva  i zato su županije kao osnivači osnovnih i srednjih škola zainteresirani za moguće poboljšanje školstva, ali i njegovu jednaku dostupnost za sve građane. Na sastanku se razgovaralo o mreži škola, organizaciji  efikasnog prijevoza za učenike  te budućim projektima ministarstva. U svjetlu preuzimanja poslova ureda državne uprave od strane županija od početka 2020. godine nužno je dogovoriti i procese koji će biti prilagođeni novim nadležnostima koje time prelaze u ruke županijskih uprava. Razgovaralo se i o raspodjeli decentraliziranih sredstava za školstvo te o dobrim praksama pojedinačnih županija koje mogu služiti kao primjer. Zaključeno je kako bi se prijedlog mreže odgojno obrazovnih ustanova trebao donijeti od strane županija do početka lipnja 2020. godine uz mogućnost da se koriste stručne konzultacije s ministarstvom znanosti i obrazovanja kao i pojedinačni radni sastanci. (www.hrvzz.hr)

Skip to content