Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. studenoga 2019.

U Virovitici održan sastanak Koordinacije vatrogasnih zajednica istočne Hrvatske: Potrebno je povećati financiranje u vatrogastvu, pogotovo u malim sredinama

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, u utorak je bila domaćin sastanka Koordinacije vatrogasnih zajednica istočne Hrvatske kojom je predsjedao predsjednik Koordinacije, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice virovitičko-podravske županije Željko Palković. Tema sastanka bio je Zakon o vatrogastvu koji je trenutno na e-Savjetovanju. Sastanku je, između ostalih, nazočio i zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement, zapovjednica Vatrogasne zajednice virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, predstavnici vatrogasnih zajednica Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.

– Do 11. studenog moramo poslati sve prijedloge Koordinacije vatrogasnih zajednica što se tiče donošenja Zakona o vatrogastvu. S obzirom na to da je Vatrogasna zajednica virovitičko-podravske županije mišljenja da bi nekim izmjenama Zakon mogli ojačati i samim tim unaprijediti vatrogastvo, iste su spomenute i na današnjoj Koordinaciji, a tim povodom prijedlozi su nakon sastanka Koordinacije poslani u pisanom obliku svim slavonskim županijskim vatrogasnim zajednicama na razmatranje – rekao nam je nakon sastanka Koordinacije, predsjednik Željko Palković te napomenuo da bi Zakon do kraja godine trebao biti usvojen.

Jedna od važnijih izmjena na kojoj će inzistirati Vatrogasna zajednica virovitičko-podravske županije je prijedlog povećanja financiranja radi povećanja proračuna DVD-a u županijama, napomenula je zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.

– Držimo da bi trebalo povećati financiranje tako da nam se omogući dodatno financiranje iz Državnog proračuna preko Hrvatske vatrogasne zajednice, kako bi povećali proračune DVD-a i kako bi tako zaštitu i sigurnost žitelja s područja manjih općina i gradova doveli na viši nivo, odnosno na razinu zaštite kakva je i u gradovima Virovitici i Slatini koji imaju Javne vatrogasne postrojbe, a u postojećem Zakonu ta težnja nije omogućena – zaključila je zapovjednica Mateja Fras Venus. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Bruno Sokele)

Share Button