Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. studenoga 2019.

RUPO – jačanje ruralnog poduzetništva: Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom je prije svega obveza svakog poduzetnika

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, u organizaciji VIDRA-e Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva” održana je radionica pod naslovom „Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom“.

Projekt “RUPO – jačanje ruralnog poduzetništva” je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost mu je 434.557 kuna, a bespovratna sredstva iznose 85%, odnosno 369.251 kuna.

Cilj radionice je bio skretanje pozornosti poduzetnicima na važnost da znaju prepoznati i pratiti stanje projekta koji je u provedbi odnosno stanje projekta za koji je poduzetnik zaključio ugovor o sufinanciranju s nekim od ugovornih tijela ovisno o vrsti Ugovora. Tijekom prezentacije stalno su se vukle paralele odnosno razlike između projekata koji se financiraju kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija i kroz Operativni program za ruralni razvoj. Na radionici su poduzetnici mogli naučiti razliku između termina vrijeme provedbe projekta, vrijeme prihvatljivosti izdataka, što znači da će prihvatljiv trošak na kraju biti i odobren, zašto na početku definiramo postotak potpore, koje su obveze u izvještavanju i podnošenju zahtjeva za isplatu, koja je potrebna dokumentacija da bi izdatak bio i odobren te koje su obveze ako nešto u projektu pođe po zlu odnosno donese se Odluka o povratu sredstava. Na kraju predavanja poduzetnici su upoznati s važnošću kvalitetnog vođenja računovodstveno financijskih promjena vezanih za projekt u provedbi.

Radionicu je održala Neda Martić – direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije uz asistenciju djelatnice Antonele Horvat – višeg stručnog suradnika i Saše Androvića – stručnog suradnika u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije. (inkubatorivpz.hr)

rupo1

Share Button