Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. listopada 2019.

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, pohvalno su se izrazili vezano za otvorenje zajedničkog ureda pet slavonskih županija u Bruxellesu

U prostoru Europskog parlamenta, predstavnici pet slavonskih županija, ali i Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova RH, održali su sastanak s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu.

Uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, sastanku su, između ostalih nazočili: predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, župani, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, Danijel Marušić i Alojz Tomašević, Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, Željko Turk predsjednik Udruge gradova RH, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna kao i ostali predstavnici slavonskih županija.

Od hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, sastanku su nazočili: Karlo Ressler, Željana Zovko, Predrag Matić, Valter Flego i Ruža Tomašić. Slavonski župani su istaknuli kako im je cilj zajedničko nastupanje prema Europskoj uniji, jer je zato, između ostalog i osnovan ured u Bruxellesu. Podcrtali su svoje najznačajnije projekte, a hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu, pohvalno su se izjasnili o tom potezu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button