Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. listopada 2019.

Biciklistički ultramaraton ”Blago Zadro” proći će kroz Virovitičko-podravsku županiju 14. listopada

U povodu 28.obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane grada Vukovara general-bojnika Blage Zadre, a na inicijativu umirovljenog bojnika Ivice Lozine, pripadnika 4.gardijske brigade HV, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” i umirovljeni bojnik Ivica Lozina organiziraju, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, biciklistički ultramaraton Grude (Ledinac) – Vukovar (Trpinjska cesta).

Biciklistički ultramaraton startat će 7. listopada u 9.00 sati iz Ledinca, rodnog mjesta generala Zadre u općini Grude u BiH, a cilj biciklista bit će u Vukovaru, odnosno na Trpinjskoj cesti ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, 16. listopada na dan pogibije Blaga Zadre u 12.00 sati, kada će biti održan komemorativni skup u povodu 28. obljetnice njegove pogibije.
Na ovom događaju sudjelovat će 7 biciklista, Pavo Tutenov i Darko Dolovski iz Slatine, Robert Kasumović iz Osijeka, Zdravko Poljak iz Pitomače, Stipe Leko iz Gruda te Mario Marić iz Mostara, dok će logistika biti Ivica Lozina iz mjesta Slivno, inicijator ovog biciklističkog ultramaratona.

Biciklistički ultramaraton u duljini od 796 kilometara planiran je u 10. etapa. U 8. etapi ultramaratona, 14. listopada, biciklisti će voziti kroz Virovitičko-podravski županiju, a u Slatinu bi trebali doći u 16,00 sati, odakle će sljedeći dan, 15. listopada, krenuti na 9. etapu. Prije dolaska u Slatinu, biciklisti će proći kroz Viroviticu. (www.adf, Glasnici istine)

biciklizam blago zadro

Share Button