Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2019.

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Zdenci: Srebrnu plaketu dobio je Zdenko Kušar, a Zahvalnice: Zoran Milojica, Darko Eichler i Miroslav Biro, Marija Paulić i Julka Vremić

U Zdencima je održan središnji dan obilježavanja manifestacije Dana općine. Sadržaji središnjeg obilježavanja započeli su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju za sve poginule hrvatske branitelje te na grobnom mjestu prvog zdenačkog načelnika u povijesti Frane Verovića kojem su nazočili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić i njegov zamjenik Jurica Kiris, predsjednica Općinskog vijeća Zdenci Marija Dedaj i mnogi drugi.
Održana je i svečana sjednica kojoj su nazočili saborski zastupnici Tomislav Tolušić i Ana-Marija Petin, zamjenik župana Darko Žužak, načelnici općina s područja VPŽ te mnoštvo predstavnika udruga.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednice općinskog Vijeća Marije Dedaj, o životu općine, projektima, sadašnjim i budućim pričao je načelnik Tomislav Durmić:

– Moram prije svega reći da dajemo sve od sebe za realizaciju projekata za dobrobit naših sumještana. Mogu reći da se puno napravili, riješeni su neki problemi mještana koji godinama nisu bili rješavani, tu mislim na imovinsko-pravne odnose i tu smo bili jako uspješni. Prijavili smo još niz projekata, dosta projekata je već odrađeno ili su u tijeku, a već stvaramo i niz drugih ideja kako bi našim sumještanima što je to više moguće olakšali život na području općine – rekao je između ostalog Durmić.

Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak pohvalio je rad načelnika Durmića i Općine:

– Suradnja ove općine i Županije na vrhunskom nivou, sve zajedno odradimo na obostrano zadovoljstvo. Županija na području općine planira izgradnju kružnog toka u središtu Zdenaca, evo izdana je i građevinska dozvola i ŽUC će u narednih nekoliko mjeseci krenuti u realizaciju toga projekta, u planu je asfaltiranje županijske ceste od Duge Međe do Dolaca, a tu je i još puno drugih projekata u kojima će županija svesrdno pomoći ovoj općini – rekao je između ostalog Žužak.

Saborski zastupnik Tomislav Tolušić biranim je riječima pričao o radu ove male općine:

– Moju punu potporu je ova općina imala i kao ministra, ima ju sada kada sam saborski zastupnik. Predlažem da i dalje budete ovako vrijedni i radite projekte, a mi smo tu da vam iste te projekte ostvarimo, pomognemo sufinancirati i financirati, vjerujte da ćemo s istim žarom to činiti bio to projekt od 20 tisuća ili 20 milijuna kuna. Cilj je da svi ti projekti pomognu mještanima ove općine, a naravno i ostalima na županiji i cijeloj Slavoniji – rekao je Tolušić.

Na kraju sjednice podijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima pa su tako Zahvalnice Općine Zdenci dobili: Zoran Milojica za humanost (74 puta darovanu krv), Darko Eichler i Miroslav Biro (za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu), Marija Paulić i Julka Vremić (za očuvanje kulturne baštine), a Srebrna plaketa za dugogodišnji uspješan rad u sportu pripala je Zdenku Kušaru. (www.icv.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić i Kristijan Toplak)

Share Button