Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. rujna 2019.

Produženi boravak od utorka, 10. rujna i u „Brlićima“ i „Nazorima“ – 60 posto cijene sufinancira Grad Virovitica

U ponedjeljak, 9. rujna započela je nova školska godina, a ovaj dan će posebno pamtiti prvašići koji su po prvi puta sjeli u školske klupe.
Novina za roditelje i učenike od ove školske godine je program produženog boravka u osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor.

Produženi boravak u ove dvije osnovne škole, čiji je osnivač Grad Virovitica, pohađat će 58-ero djece, s time da je među njima najveći broj prvašića. Boravak će u „Brlićima“ pohađati 30 učenika, a u „Nazorima“ njih 28. S provedbom programa kreće se od utorka, 10. rujna, bit će organiziran od 6,30 do 16,30 sati te su za potrebe njegova provođenja u svakoj školi zaposlena po dva učitelja razredne nastave. Ekonomska cijena boravka je 1.000,00 kuna, no roditelje će koštati mnogo manje.

– Kao što je i prvotno najavljeno, Grad Virovitica će sufinancirati 60 posto troškova produženog boravka te će roditelji uslugu plaćati 400,00 kuna. Ujedno, ako obitelj u istoj školi ima dva školarca, za drugo će platiti 200,00 kuna, dok će za treće produženi boravak biti besplatan – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

Share Button