Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. rujna 2019.

„Đaci veseljaci“ su dobili novu školu: Bio je to najljepši dan za 23 učenika iz Bakića koji će u ponedjeljak uživati u novim prostorima

„Mi smo đaci veseljaci“, orilo je iz grla učenika Područne škole u Bakiću gdje je, uz brojne mještane, otvorena nova škola za 23 učenika ovog naselja nedaleko grada Slatine i koji će u nju krenuti u ponedjeljak 9. rujna.

Ova nova škola, zamijenila je oronulu i vlagom „natopljenu“ zgradu, staru 110 godina. Gradila se sredstvima Virovitičko-podravske županije, uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te grada Slatine, a vrpcu je prerezala učenica Lejla, sa širokim osmjehom na licu, jer nije mala stvar dobiti novu školu za početak školske godine.

– Ovdje, u Bakiću su stanovnici, jer imaju povećan broj djece, željeli da se umjesto stare, neuvjetne škole, izgradi nova. To je nekima malen projekt, ali ovdje u Bakiću, on stanovnicima ovog naselja znači puno. To je projekt kojim se omogućava ostanak ljudi na selu jer im se nude uvjeti za školovanje njihove djece, kao što imaju djeca u gradovima. Ove godine, država je nabavila udžbenike, a Virovitičko-podravska županija, uz suradnju s općinama i gradovima, svim svojim učenicima od 1. do 8. razreda nabavila je potrebni radni materijal, kao pomoć roditeljima naše djece. Uz gradnju novih škola, ali i 11 novih vrtića, koja nastaju sredstvima Ministarstva poljoprivrede, i na čemu veliko hvala upućujem Tomislavu Tolušiću, to je velika pomoć obiteljima za njihovu djecu, ujedno i demografska mjera za ovo područje – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Vrijednost škole je 1.400.000,00 kuna, a s 400.000,00 financiralo ju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 300.000,00 kn je dodao Grad Slatina, a ostatak je bio dio Virovitičko-podravske županije.

Uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića, nazočnima su se obratili i Miran Janečić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ, Denis Ostrošić, gradonačelnik Grada Slatine i Božica Majhen, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića, pri kojoj se i nalazi navedena područna škola. Nakon otvorenja i blagoslova župnika Župe sv. Barbare iz Sladojevaca, Danijela Šimića, učenicima su podijeljeni udžbenici i radni materijali, a uz mnogobrojne mještane, otvorenju su između ostalog nazočili: zamjenici župana Darko Žužak i Igor Pavković, načelnik Općine Sopje Berislav Androš,… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button