Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. rujna 2019.

Fotogalerija: Svečano puštena u promet cesta do slatinskog prigradskog naselja Golenić

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grad Slatina 8. veljače 2018. godine potpisali su Ugovor o financiranju za operaciju 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi Mjere 7. Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 20120. godina. Iz navedenog Ugovora financirala se rekonstrukcija ceste do slatinskog prigradskog naselja Golenić, duljine 1,46 kilometara, s odobrenom potporom u iznosu od 7.196.774,38 kuna. Radove je izvela tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek, a ugovorna vrijednost radova iznosila je 7.306.631,41 kuna. Tehnički pregled je bio 16. , a 23. kolovoza dobivena je uporabna dozvola za navedenu rekonstruiranu cestu.

Povodom završetka radova, a u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, cesta do Golenića, je u ponedjeljak svečano puštena u promet. Cestu su službeno, presijecanjem vrpce, u promet pustili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Nekoliko riječi nazočnima na svečanosti uputili su gradonačelnik Denis Ostrošić i saborski zastupnik Tomislav Tolušić.

– Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na dodijeljenim sredstvima za poboljšanje prometne povezanosti ruralnih naselja na području grada Slatine, čime se osiguravaju temeljni uvjeti za opstanak malih brdskih naselja kao što je naselje Golenić – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

– Do sada je Županija s Gradom Slatina imala dobru suradnju u provedbi projekata kao što su Poduzetnički inkubator, Mjesni dom u Donjim Meljanima, Područna škola u Bakiću, te se nadam da će se ta suradnja nastaviti – rekao je saborski zastupnik Tolušić.

Cestu je blagoslovio i posvetio sladojevački župnik vlč. Darijo Šimić. (ADF, Fotografije D. Fišli)

Share Button