Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. kolovoza 2019.

Zajedničkom suradnjom, Virovitičko-podravske županije i jedanaest općine te tri grada, provest će se projekt Kontrola plodnosti tla na području VPŽ

S ciljem povećanja stabilnosti prinosa i kvalitete poljoprivrednih proizvoda, a samim time i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, Virovitičko-podravska županija, i ove godine, u suradnji s općinama (Zdenci, Suhopolje, Mikleuš, Lukač, Čađavica, Nova Bukovica, Sopje, Pitomača, Crnac, Gradina) te gradovima, Virovitica, Slatina i Orahovica, provodi projekt „Kontrola plodnosti tla na području VPŽ“.

Projekt se radi praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta i utvrđivanja preporuka za gnojidbu, s ciljem optimalizacije gnojidbe i postizanja visokih i stabilnih prinosa u granicama ekonomičnosti, uz istovremeno smanjenje ekološkog opterećenja okoliša. Kroz projekt će se obraditi 811 kontrolnih točaka, a vrijednost ugovora s tvrtkom Labosan, vrijedan je 248.750,00 kuna od čega, Županija sufinancira polovicu, a ostatak općine i gradovi, ovisno o broju analiziranih tala u pojedinoj općini/gradu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button