Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. kolovoza 2019.

Rokovo 2019: Obavijest o zatvaranju i privremenoj regulaciji prometa u Virovitici od 12. do 17. kolovoza

Grad Virovitica svake godine tijekom kolovoza organizira niz događanja vezanih za obilježavanje Dana grada– Rokova. U svrhu održavanja glavnih događanja, kao i sigurnosti sudionika i gledatelja, zatvarat će se promet u samom središtu grada i to u sljedećim intervalima:

– od 12. kolovoza (ponedjeljak) od 16,00 h do 13. kolovoza (utorak) do 2,00 h
Na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu bana Josipa Jelačića – od kružnog raskrižja kod Mr. Jacka do kružnog raskrižja kod Robne kuće (oba kružna raskrižja bit će otvorena za promet)

– od 14. kolovoza (srijeda) od 8,00 h do 17. kolovoza (subota) do 6,00
na dionicama nerazvrstanih cesta:
– bivša državna cesta D2 – na dijelu od kružnog toka na raskrižju s Ulicom Antuna Mihanovića na istoku do kružnog toka na Trgu kralja Zvonimira na raskrižju s Ulicom Matije Gupca (FINA) na zapadu (oba kružna toka bit će u funkciji)
– Ulica Ljudevita Gaja, na dijelu od raskrižja s bivšom državnom cestom D2 do raskrižja s ulicom Augusta Šenoe
– Rusanova ulica, na dijelu od raskrižja s državnom cestom D-2 do ulaza na parkiralište na Trgu fra Bonifacija Gerbera

Kao i svih dosadašnjih godina, imajući u vidu gužve u prometu i problem parkiranja osobnih automobila, osim na već postojećim obilježenim parkiralištima u gradu, planiraju se osigurati i dodatna parkirališna mjesta regulacijom prometnog toka jednosmjernim prometom u Ulici Petra Berislavića u dijelu od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Tina Ujevića (lijevi trak će služiti za uzdužno parkiranje).
Privremena regulacija prometa osigurat će se vertikalnom prometnom signalizacijom a vlasnici objekata čiji kolni ulazi izlaze na predmetnu ulicu bit će pismeno obaviješteni. Jednosmjerni promet Ulicom Petra Berislavića odvijat će se u dane kad je predviđeno zatvaranje prometa u središtu grada radi održavanja manifestacija u sklopu Rokova 2019, i to od 14. do 17. kolovoza. (virovitica.hr)

Share Button