Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. kolovoza 2019.

Samo domaće: Deset OPG-ova s područja Virovitičko-podravske županije dobilo certifikat koji kupcu jamči kvalitetu domaćeg proizvoda

Na Gradskoj tržnici Virovitica u četvrtak su dodijeljeni certifikati „Proizvodi hrvatskog seljaka“ Udruge hrvatskih tržnica o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda i/ili prerađevina na certificiranim seljačkim tržnicama. Deset OPG-ova s područja Virovitičko-podravske županije dobilo je certifikat kojim se jamči da od njih kupci mogu kupiti domaće voće i povrće te druge proizvode iz vlastitog uzgoja.

OPG Rajković Ivan iz Gradine, OPG Mioljević Luka iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Knežević Ruža iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Lukačić Josip iz Pitomače, OPG Abramović Dinko iz Vukosavljevice, OPG Suhanek Josip iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Vučičević Radovan iz Rita, OPG Ambruš Đurđica iz Slatine, OPG Rakošević Petar iz Virovitice te OPG Lelek Tomislav iz Špišić Bukovice dobitnici su ovog certifikata kojim više nadležnih ustanova provjerava izvornost proizvoda. Osim certifikata koji je vidljiv pored štanda, proizvođači su dobili i žute majice i zelene pregače te zelene kape kako bi bili lako prepoznatljivi.

Ideja ovog projekta, koji je još 2006. pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do potrošača te tako isticati važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. (www.icv.hr, ea, Fotografije: Ena Aragović)

Share Button