Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. srpnja 2019.

Srebro, bronca i titula europskih viceprvakinja: Gradonačelnik Ivica Kirin ugostio Virovitičke mažoretkinje

U nedjelju je završilo Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zagrebu, a naše Virovitičke mažoretkinje, sa svojom trenericom Natašom Kranjec, ponovno su ostvarile sjajne rezultate. Natjecale su se u ukupno 13 kategorija i ostvarile do sad najbolje rezultate na Europskom prvenstvu u konkurenciji više od 3.200 natjecatelja i ukupno 102 tima iz 10 zemalja. Juniorke, prošlogodišnje europske prvakinje iz Praga, ponovno su zasjale na europskom tronu – u kategoriji mini baton flag (štap sa zastavom) osvojile su srebro te postale europske viceprvakinje, dok su se u kategoriji velika formacija baton flag okitile broncom.

Također, djevojke i djevojčice plasirale su se među 6 najboljih timova u kategoriji pom pon. Tim povodom u četvrtak, 11. srpnja ugostio ih je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji im je čestitao na ovom velikom uspjehu.

– Iznimno smo ponosni na sve naše mlade koji na najljepši mogući način promoviraju ime našeg grada, kako u Lijepoj našoj, tako i šire. Iskrene čestitke vama, vašoj trenerici Nataši Kranjec, ali i roditeljima čija su potpora i strpljenje isto tako važni – rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako je cilj da se što veći broj mladih uključi u sportske i rekreativne aktivnosti, što će Grad Virovitica uvijek podupirati kroz izdvajanja za rad klubova u koji su uključena djeca te ulaganja u sportsku infrastrukturu. (virovitica.hr, fotografija: Martina Bašić)

Share Button