Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. srpnja 2019.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović ugostio male rukometne prvake, članove Viro Virovitice čestitavši im na osvajanju Europskog pokala s reprezentacijom Slavonije

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović ugostio je rukometaše Viro Virovitice rođene 2007. godine – Matka Moslavca, Jakova Kosanovića i Leona Matijevića, koji su kao članovi selekcije Slavonije u švedskom Partilleu osvojili neslužbeno europsko klupsko prvenstvo u rukometu za mlađe uzraste u Partilleu (Švedska) te im čestitao na velikom uspjehu. Isti igrači su i prošle godine, s reprezentacijom Slavonije osvojili ovaj turnir, a 2001. godine, to je uspjelo rukometašicama TVIN Trgocentra.

Virovitički tercet, bio je nositelj igre reprezentacije Slavonije, a Matko Moslavac, kao vanjski, bio je najbolji strijelac turnira. U pratnji malih trofejnih rukometaša bili su treneri Marko i Matko Crljenić, predsjednik Viro Virovitice Igor Tomljanović i član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza te predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije Antun Blažević. Tom prilikom virovitičko-podravski župan Igor Andrović uručio je simbolične poklone mladim rukometašima.

– Virovitica je desetljećima poznata kao rukometni centar. Uspjeh ovih mladih rukometaša je rezultat kvalitetnog rada trenera i uprave. Županija će stajati iza sporta, rukometa, nogometa kao i ostalih sportova, ne samo u gradu Virovitici, već u cijeloj županiji – naglasio je župan Andrović.

Zahvale Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću na podršci uputio je predsjednik Viro Virovitice Igor Tomljanović.

– Naš klub ima kompletnu školu rukometa. U svim uzrastima trenira preko 130 djece. Naša perjanica je prva ekipa, koja je protekle sezone bila treća u Prvoj B ligi sjever, a u idućoj pokušati, ćemo se plasirati u Premijer ligu. Zahvaljujem se županu i županiji na svesrdnoj podršci rukometnim klubovima u gradu Virovitici, ali i županiji – zaključio je Tomljanović. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button