Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. srpnja 2019.

Fotogalerija: Pogledajte “obrise” dviju prekrasnih virovitičkih građevina, na novom COOR-u i trodijelnoj dvorani započeli završni radovi

Zanimalo nas je kako napreduju radovi na novom COOR-u i trodijelnoj dvorani. Ugodno smo se iznenadili kada smo vidjeli gotovo završene prostorije u samom Centru, kao i mnoge druge završne radove, što izvana, što iznutra. Isto tako očarala nas je i dvorana koja je sada već u potpunosti natkrivena.

No, prisjetimo se “veličine” ovih dviju građevina. Naime, u novom COOR-u, uz usluge koje već sada pružaju, bit će novih i iznimno važnih programa. Djelatnost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju trenutno je osnovnoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama i usluga poludnevnog boravka. Izgradnjom nove zgrade Centra u planu je otvoriti vrtić za djecu s teškoćama, kao i srednju školu za učenike s teškoćama, za pomoćna zanimanja.

Izgradnjom novog Centra neto površine 3.736 m2 osigurat će se adekvatan prostor za školovanje djece s teškoćama u razvoju. Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. Ovaj milijunski projekt, čiji je nositelj Grad Virovitica, sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Korištenje nove zgrade i dvorane u planu je od početka sljedeće školske godine. (www.icv.hr, žđl, foto: M. Rođak)

Share Button