Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. srpnja 2019.

Župan Igor Andrović, uz saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, obišao je Pitomaču u kojoj je u nedjelju olujni vjetar odnio krovište sa sportske dvorane

Uz saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića i ravnatelja OŠ Petar Preradović Pitomača, Igora Maresića, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, obišao je sportsku dvoranu u Pitomači, na kojoj je u nedjelju olujni vjetar potpuno odnio krovište.

– I ove godine nas je pogodio olujno nevrijeme. U nedjelju je to bilo u Čađavici i Pitomači, dijelom i u općini Špišić Bukovici. Ovdje u Pitomači, vjetar je oštetio nekoliko privatnih kuća, odnio je krov sa sportske dvorane OŠ Petar Preradović. Olujno nevrijeme je pogodilo i poljoprivredne proizvođače, uništilo je trud vrijednih poljoprivrednika. Štetu na krovištu dvorane, sanirat ćemo kroz osiguranje, jer je zgrada osigurana. Vjerujem da će Ministarstvo poljoprivrede raspisati mjeru 5.2.1., pa će poljoprivrednici, koji su imali štete veće od 30 posto, dobiti odštetu za svoju imovinu na plastenicima – kazao je župan Igor Andrović.

Načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić je rekao.

– U nedjelju je nakon nevremena bilo oko 30-ak stabala koji su pali na prometnice, ali naši vrijedni vatrogasci su ih u rekordnom vremenu uklonili. Stradali su i plastenici naših poljoprivrednika, ali, vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, sa županom, ministrom Tolušićem, našim saborskim zastupnicima pomoći ljudima da si kroz odštete si saniraju nastale štete. Ovdje na sportskoj dvorani je kompletan krov odnesen, a sreće je da je u blizini bilo drveće, koje je zaštitilo zgradu škole da štete ne bude još veća – naglasio je Željko Grgačić. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button