Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2019.

Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje: Ubrzano se radi na aktivnostima vezanima uz pripremu i provedbu projekta

U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u srijedu, 12. lipnja održan je još jedan sastanak na temu pripreme i provedbe projekta izgradnje brze ceste DC12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje.

Na sastanku su, uz gradonačelnika Ivicu Kirina i zamjenika župana VPŽ Marija Klementa, sudjelovali predstavnici JASPERS-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, izrađivača Studije utjecaja na okoliš i projektanta.  Tom prilikom razmatrani su različiti modeli financiranja projekta EU sredstvima, kao i potrebne predradnje ne bi li brza cesta D12 dobila pozitivnu ocjenu relevantnih institucija, a samim time i sufinanciranje bespovratnim EU sredstvima. Podsjetimo, za brzu cestu od Bjelovara do Virovitice izrađena je Studija izvodljivosti, Studija utjecaja na okoliš je u završnoj fazi izrade, dok je projektiranje u tijeku te se ubrzano radi na ishođenju potrebnih dozvola.

– Ovim projektom stvaramo stvarne preduvjete ne samo za nacionalno, već i regionalno povezivanje, razvoj gospodarstva i cjelokupnog prostora kako u gospodarskom, tako i demografskom smislu – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

Share Button