Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. svibnja 2019.

Znate li što je Expecting? Sve o trudnoći može se doznati u jednoj mobilnoj aplikaciji, u suradnji s Roda.hr udrugom, razvila ju je virovitička Plava tvornica

Udruga Roda predstavila je novu mobilnu aplikaciju Expecting, vodič kroz trudnoću, porođaj i roditeljstvo. Spojile su znanja stručnjaka, primalja,… Sve o trudnoći može se doznati u jednoj aplikaciji, a u suradnji s Roda.hr udrugom, razvila ju je virovitička Plava tvornica. Aplikacija pomaže kako budućim majkama, tako i njihovim partnerima. Expecting je dostupna na iOS & Android uređajima, te je od ovog tjedna dostupna za preuzimanje. Aplikaciju možete vidjeti i preuzeti OVDJE

Bitna razlika ove aplikacije od sličnih na tržištu jeste što se u aplikaciji nalaze i korisne stvari koje su namijenjene budućim tatama tako da se i oni što bolje pripreme za najljepše razdoblje u našim životima.

– Od početka suradnje s ekipom iz Rode.hr osjećali smo pozitivan duh i atmosferu koja nas je dodatno motivirala prilikom dizajniranja i razvijanja Expecting mobilne aplikacije. Zanimljivo nam je bilo pratiti developere (koji su većinom muška populacija) te njihove ideje i prijedloge kako da se neki dio aplikacije razvije te njihov proces učenja o trudnoći. Zato nam je izuzetno drago što smo dio ovog projekta i što smo zajedničkim snagama razvili aplikaciju unutar koje se prate svi bitni datumi, promjene, simptomi i korisni savjeti, koji mogu biti od velike pomoći kako budućim mamama, tako i njihovim partnerima – naglasili su iz Plave tvornice.

Expecting.app je konačan proizvod suradnje vodećih udruga za roditelje iz Hrvatske, Slovenije i Češke koje su za potrebe pripreme aplikacije spojile znanje samostalnih primalja, psihologinja, savjetnica za dojenje, doula, savjetnica za nošenje djece i savjetnica za autosjedalice. Sadržaj aplikacije temeljen je na recentnim znanstvenim dokazima i praksama, te na iskustvima roditelja koji su sve to već prošli. Sadržaj je oslobođen komercijalnih interesa. (www.vpz.hr, factory.hr)

Share Button