Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. svibnja 2019.

Župan Igor Andrović čestitao osvajačima medalja s nedavno održanog 24. SŠNIDOR-a u Vukovaru: Ovaj rezultat, drugo mjesto, već treću godinu za redom, nije slučajnost nego plod kontinuiranog rada

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak u ponedjeljak su primili hrvatske ratne vojne invalide, članove Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, osvajače medalja s 24. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata održanog od 12. do 14. travnja u Vukovaru.

Tom prigodom župan Igor Andrović je čestitao osvajačima medalja, ali i svim članovima ZUIČ HVIDR-a VPŽ koji su sudjelovali na ovogodišnjem SŠNIDOR-u na ostvarenom rezultatu, 2. mjestu ekipno.

– Ovaj rezultat, drugo mjesto na SŠNIDOR-u već treću godinu za redom, nije slučajnost nego plod kontinuiranog rada članova udruga HVIDR-a s područja naše županije, ali i dobre suradnje nas iz Županije, kao i općina s Virovitičko-podravske županije s njima, te njih samih među sobom. Na ovom ostvarenom rezultatu ja im još jednom čestitam i zahvaljujem što na takav lijep i dostojanstven način predstavljaju našu županiju – istaknuo je župan Andrović.

Županu Androviću svoje dojmove s 24. SŠNIDOR-a ispričali su sami sudionici, a predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš iznio mu je plan aktivnosti za sljedeći, 25. SŠNIDOR, kao i način na koji se članovi za to natjecanje pripremaju. Također, Bubaš se županu i Županiji zahvalio na podršci te iznio određene probleme s nedostatkom mogućnosti treniranja u određenim sportovima, plivanje i stolni tenis, a u kojima članovi ostvaruju iznimne rezultate, na što je župan odgovorio kako će sve učiniti da se to što skorije popravi. Župan Igor Andrović pohvalio je dosadašnju suradnju s braniteljskim udrugama s područja VPŽ te naglasio kako podrška Županije neće izostati ni ubuduće.

Na 24. SŠNIDOR-u u Vukovaru, sudjelovalo je oko 1100 sportaša, vojnih invalida Domovinskog rata iz 20 hrvatskih županija, Grada Zagreba i Herceg Bosne. Prvo mjesto pripalo je HVIDR-i Grada Zagreba (195 bodova), druga je bila ZUiČ HVIDR-a VPŽ (159 bodova), a treća HVIDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije (140 bodova). (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

Share Button