Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. svibnja 2019.

Dorijan Burcar iz Učeničkog doma Virovitica, u kategoriji modnog dizajna, s Modusom je osvojio Rovinj na Državnoj domijadi

Učenički dom Virovitica sudjelovao je i ove godine na državnoj Domijadi, koja se održavala od 10. do 12. svibnja u Rovinju. Ove godine državna Domijada, u svom 44. izdanju održana je u organizaciji učeničkih domova južne Hrvatske. Cilj kreativnog i sportskog rada s učenicima jest kvalitetno ispunjavanje njihovog slobodnog vremena, ali ima i preventivnu funkciju u smislu međusobnog druženja i povezivanja učenika, kako unutar doma tako i među različitim domovima. Na taj je način njihova mladenačka energija usmjerena u pozitivnom smjeru, a i vrijeme provode u stvarnom, a ne virtualnom druženju s vršnjacima.

Na državnoj Domijadi Učenički dom Virovitica prezentirao je dva učenička rada: “Modus” u kategoriji modnog dizajna autora Dorijana Burcara i skulptura “Possesion” nekoliko autora: Dorijana Burcara, Tee Pleško i Ivone Marković pod mentorstvom odgajatelja Voje Božića. Rad “Modus” osvojio je prvo mjesto. Iz Učeničkog doma Virovitica posebne su zahvale uputili učenicima i odgajatelju Voji Božiću, na sudjelovanju u domskim aktivnostima i širenju dobrog glasa o Učeničkom domu Virovitica na najbolji mogući način. (www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

Share Button