Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. travnja 2019.

Na 24. SŠNIDOR-u u Vukovaru, Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije treći put uzastopno osvojila je drugo mjesto

U Gradu Heroju, Vukovaru, podjelom trofeja, završen je 24. SŠNIDOR, koji je održan pod visokim pokroviteljstvom državnog vrha – predsjednice RH, Hrvatskog Sabora i Vlade HR, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Više od 1.000 invalida sportaša Domovinskog rata, natjecalo se u 9 disciplina. Naime, zbog lošeg vremena otkazana je tradicionalna utrka u invalidskim kolicima, a na sportskim borilištima u Vukovaru, Borovu Naselju, Vinkovcima i Nuštru, vodila se borba za što bolji plasman.

Kao i prijašnjih godina, pobjednički pehar, otišao je u hrvatsku prijestolnicu, čiji su sportaši, članovi HVIDR-e Grada Zagreba, osvojili sveukupno 195 bodova. Ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, uspjela je ponoviti sjajan plasman iz Poreča i Makarske, te pritom izborila, i po treći put uzastopno, osvojiti drugo mjesto, s ovog puta, osvojenih 159 bodova. Treća je bila Bjelovarsko-bilogorska županija sa 140 bodova.

Najviše prvih mjesta, osvojili su slavodobitnici iz Zagreba koji su slavili u: elektronskom pikadu, streljaštvu, šahu i sportskom ribolovu. Istodobno sportaši iz VPŽ su bili najuspješniji na visećoj kuglani. U ostalim sportovima slavili su: u boćanju (Splitsko-dalmatinska županija), kuglanju (Ličko-senjska), plivanju (Karlovačka), a u stolnom tenisu (Varaždinska županija) kojoj je pripao ovogodišnji trofej Fair playa. Uz prvo mjesta u visećoj kuglani, šahisti VPŽ bili su brončani, a do bronce su stigli i sportski ribolovci.

Najboljima su peharu uručili, te pritom čestitke uputili, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Marijana Balić i predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, te: pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, general HV i HVO-o Mijo Jelić, legendarni hrvatski branitelj, pukovnik Ante Dugan Samuraj, zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, savjetnik gradonačelnika grada Vukovara za hrvatske branitelje, Tomislav Josić, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Krunoslav Šeremet, načelnik Policijske postaje Vukovar Mijo Bradić i dušobrižnik hrvatskih branitelja, đakon Vjekoslav Uvalić. Jubilarni 25. SŠNIDOR održat će se ove jeseni. (www.vpz.hr, tm, Fotografije: Dragutin Fišli)

Share Button