Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. ožujka 2019.

Prošetavši novim i prekrasnim “sajamskim gradom” Viroexpa, pogledajte koga smo sve zatekli u jednom od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj

U petak je započeo 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2019. koji se ove godine po prvi puta održava u svom novom domu u Ulici Matije Gupca 63/3 i koji je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Novi prostor prostire se na 6.200 metara kvadratnih gdje se sa svojim proizvodima i uslugama predstavlja čak 625 izlagača. Prošetali smo sajmom i uživali u novom i prekrasnom prostoru, kao i mnogi od vas, pa vas je možda i uhvatilo “oko” našeg fotoaparata. Uz brojne izlagače bilo je tu i bogatog kulturno-zabavnog programa u sklopu kojega se prvog dana ovogodišnjeg sajma, moglo pogledati izložbu maketa vlakova pod nazivom “Virovitica voli vlakove”, uživati u prezentacijsko–degustacijskom programu Slovenije i nastupu Boštjana Konečnika na harmonici, kao i plesnom i modno-revijalnom nastupu KUC-a Virovitica, ali i “nabaviti odjeću” u Varteksu, kupiti sadnice na vanjskom izložbenom prostoru, te usput vidjeti traktore i mnogobrojne poljoprivredne priključke.

Naravno, i ove godine tu su Sajamski trubaduri, odnosno Suhopoljski tamburaši koji obilaze sajamske prostore te zabavljaju i uveseljavaju sve goste ovog “sajma s dušom”. Sajam se nastavlja u subotu i nedjelju. Cijena ulaznice je 10,00 kuna. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Matija Rođak i Kristijan Toplak)

Share Button