Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. ožujka 2019.

Na razdoblje od četiri godine: Virovitičanka Slavica Bakić potvrđena je na dužnost glavne urednice Novog lista

Odlukom Uprave Novog lista dosadašnja vršiteljica dužnosti glavne urednice Novog lista Slavica Bakić imenovana je jučer glavnom urednicom na razdoblje od četiri godine. Slavica Bakić na mjesto vršiteljice dužnosti imenovana je 18. listopada 2018. godine, na rok od šest mjeseci. Predsjednica Uprave odlučila je prije isteka toga roka tražiti mišljenje uredništva o njenom imenovanju te je 8. ožujka provedeno tajno glasovanje svih članova redakcije. Od ukupno 102 člana redakcije s pravom glasa, na izbore je izašlo njih 73, a 54 ih se pozitivno izjasnilo o imenovanju.

Rođena je u Virovitici, 1971. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na studiju novinarstva, Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu riječkog Sveučilišta završila je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Zdravstvenog turizma.

Kako piše Novi list profesionalnu novinarsku karijeru započela je 1995. godine gdje je kao novinarka i urednica radila u lokalnom tjedniku Pakrački list. Nakon toga bila je zaposlena na lokalnoj radio-postaji Marinianis u Slatini, te kao honorarna suradnica u dnevnim listovima – Vjesnik, Glas Slavonije, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, na Hrvatskoj radioteleviziji, u tjednicima Arena i Bumerang i u novinskoj agenciji HINA. Jedno vrijeme radila je u Virovitičko-podravskoj županiji. Slavica Bakić je u Novom listu zaposlena od 2005. godine, otkad je radila na nizu novinarskih i uredničkih radnih mjesta. (www.hnd.hr, Fotografija: Novi list, Vedran Karuza)

Share Button